dilluns, 29 de novembre del 2021

Calendari

 

Aquest calendari m'ajuda a fer quadrar els dies i les setmanes de la meva vida amb tantes dades i dates. Quan s'acosta el Cap d'Any i encara no el tinc ja començo a remenar la cua mitjançant les visites que en Francesc fa al taller de la meva neboda Roser per recordar-li que pensi amb mi per un calendari per l'any nou. Sempre s'ho pren amb conya, però abans que acabi novembre ja tinc el calendari a les meves mans, millor dit penjat a la contraporta de l'armari de la roba.

 

S.A. Sogres

 

Després de cinquanta anys Stanley des d'on viu ara m'envia una fotografia molt especial una fotografia dels seus pares quan eren joves i anaven de festa en festa allà en la daurada i rica època que va viure Johannesburg en ple temps de l'apartheid. No havia vist cap fotografia del seu pare, prou bufó, i de la seva mare puc dir que en els seus noranta i escaig d'anys encara conserva les faccions de nena petita que té en aquesta foto. Uns dels meus sogres que en tic fotografies, dels altres, només algunes poques. Això de tenir fotos dels sogres i el no tenir-les crec que deu voler dir alguna cosa.

 

Jonathan a Lesseps

 


En Jonathan ve tot sovint per la casa de Lesseps, aquest nou curs amb algunes modificacions en el procediment l'he incorporat en segons quines sessions. No li agraden les fotografies. Manca de confiança en si mateix. Però per enviar un record al Stanley a Sud-àfrica ens vam fer unes fotografies innocents davant del quadre gran de la nena que va fer en Lluís Maragall i Mira i que el Stanley va comprar al Gall Gallaret quan hi treballava allí, per mil pessetes.





 

Documents intel·ligibles

 

Documents intel·ligibles, es poden llegir ja que estan escrits amb dues llengües que conec, però no els entenc, no entenc el contingut i em quedo en blanc. 
Un document es d’un amic de Sitges i es tracta d’una presentació a la manera de currículum vita, el Jonathan, vist el document de moltes pagines i amb una presentació moderna i elegant començo a llegir i em sembla escrit en un llenguatge completament desconegut, tecnologies de comunicació del segle XXI, ho deixo aparcat per discutir ho amb ell. 
L’antre document és un estudi amb aspecte molt oficial que m’encia un conegut del Jonathan de Finlandia i es veu que li vaig caure bé el dia que ens vam veure i pel fet de ser català va tenir interés de que ho llegis. Es tracte dun estudi oficial de intependencia de una illa finlandesa que esta en el mar entre suecia i finlandia. 
Tampoc vaig entndre res del que volien fer i el perquè. 
Estic robellat amb certes maneres comunicatives de aquest moment, practicament joem vaig jubilar a lafi del segle passat m’he dedicat a la bona vida, tranquila i pletorica de coses que em son properes però el meu paper per opinar de¡aquest nou món és nul. 
No se ben bé perquè encara em deixem anar a votar.


 

diumenge, 28 de novembre del 2021

CNAB 2021

 



El CNAB és un dispendi mensual gens aprofitat, allò que es podria qualificar com malgastar però no em sap gens de greu el qualificatiu o la critica ja que ho tinc com a recurs de assegurança de una vida futura quan no pugui fer la vida que porto fent ara. 
És un lloc que soc feliç encara que no em relacioni amb quasi ningú però estic en contacte amb la bellesa de la natura, el mar, la masculinitat, l’erotisme, la vida al aire lliure, l’esport, el nudisme i sobre tot la presencia del mar mediterrani de la Barceloneta el dia que li dona per estat pletòric i radiant.